вівторок, 16 лютого 2021 р.

Герої Крут - для нащадків взірець



29 січня українці вшановують пам'ять Героїв Крут. Крути – одна з героїчних і водночас легендарних сторінок в історії українських визвольних змагань 1917-1921 років.
Завдяки звитязі та сміливості українських воїнів більшовицький наступ на Київ було зупинено на чотири дні, що дало змогу укласти Брестський мир між Українською Народною Республікою і державами Четверного союзу. Цим документом Україна визнавалась самостійною державою з західним кордоном, що існував між Австро-Угорщиною й Росією до 1914 року.
З метою вшанування пам'яті учасників бою під Крутами дитяча бібліотека провела урок патріотизму «Герої Крут - для нащадків взірець» з учнями 9-А класу КЗ «Гайворонський ліцей № 2».
В радянський час могили полеглих під Крутами було зруйновано, але пам'ять зітерти не змогла. Ми їх пам'ятаємо. Їхня жертва неоціненна, їхній подвиг надихає сучасних захисників держави в боротьбі з тим же ворогом, що й на початку ХХ століття. Це були наші перші кіборги, незламні, мужні, юні і непоборні. Вічна Слава Героям!


Немає коментарів:

Дописати коментар