вівторок, 16 лютого 2021 р.

Вінок шани Лесі Українки


25 лютого – 150 років від дня народження Лесі Українки (Лариси Петрівни Косач-Квітки) видатної української письменниці, поетеси, перекладача, громадської та культурної діячки, фольклористки.
З нагоди цієї вагомої дати дитяча бібліотека розпочала цикл заходів присвячених письменниці.
Літературну годину «Вінок шани Лесі Українки» проведено в 4-А класі КЗ «Гайворонський ліцей № 1. Бібліотекар познайомила дітей із творчістю та біографією письменниці. Лариса Косач з дитинства була дуже обдарованою дитиною - в 4 роки вона вміла читати й писати, в 5 грала на роялі, у 6 р. навчилась вишивати. Коли їй було 9 років вона написала перший вірш «Надія», який присвятила своїй тітці, знала 9 мов, у 19 років написала підручник «Історія східних народів» для молодших сестер. Мала хист до музики і малювання, гарно співала. Писала в жанрах поезії, лірики, епосу, драми, прози, публіцистики, розвинула жанр драматичної поеми в українській літературі. Працювала в галузі фольклористики (наспівала 220 народних мелодій) і активно долучалася до українського національного та жіночого рухів. Твори Лесі Українки залишаються однією з найцінніших перлин в українській літературі й досі.
Діти відповідали на питання експрес-вікторини, щоб перевірити свої знання. На заході демонструвались відео презентація «Поетична квітка України», відеозапис пісні «Надія» на слова Л. Українки та мультиплікаційний фільм за казкою Л. Українки «Біда навчить»
В кінці заходу бібліотекар зробила огляд творів письменниці, які є в дитячій бібліотеці.
Присутн. 25 кор.
         





Немає коментарів:

Дописати коментар