понеділок, 6 вересня 2021 р.

Ціною власного життя🇺🇦🇺🇦🇺🇦

 Сергій Володимирович Цимбал (26.02.986-7.10.2014) - воїн батальйону «Київська Русь», Герой України.

Цимбал Сергій народився в смт Ставище, Київська область. Мав три вищих освіти, працював у відділі податкової міліції, оперуповноваженим відділу боротьби з незаконним обігом товарів, з 2012 по 2013 рр. - слідчим у прокуратурі міста Краснодон Луганської області на посаді слідчого районної прокуратури. Захоплювався бойовими мистецтвами джиу-джитсу (у 2003 р. - І місце у І-му Всеукраїнському турнірі з джиу-джитсу); кікбоксингом (у 2005 році — І місце у відкритому чемпіонаті та першості м. Києва з кікбоксингу); рукопашним боєм (ІІІ місце — у змаганнях відкритого Кубку Управління державної охорони України з рукопашного бою). В 2007 році проходив піврічну підготовку в Марселі — у Французькому легіоні.
В липні 2014 року добровольцем призваний у Збройні Сили України. Мав військове звання рядовий солдат, позивний «Легіонер».🇺🇦
24 серпня 2014 року на День Незалежності України відправився в зону проведення Антитерористичної операції в м. Дебальцево Артемівського району Донецької області, займав передову позицію біля с. Новогригорівка.
Перебуваючи у короткій відпустці, Сергій за власні кошти придбав автомобіль «Мітсубісі Паджеро», пригнаний друзями з Латвії, та переобладнав його під потреби АТО, зібрав провізію та ним відправився в АТО.
7 жовтня 2014 року Сергій Цимбал та ще три солдати пішли у розвідку й потрапили в засідку російських спецпризначенців (близько 15 осіб). Він загинув, прикривши собою відхід розвідувальної групи. Потрапивши в оточення з усіх сторін, Сергій Цимбал вибіг на горбок, відволікши увагу терористів, тим часом розвідгрупа відійшла. Сергій до останнього відстрілювався кулеметом, ціною власного життя врятував бойових побратимів. Йому було 28 років. У нього залишились 4-ох річний син Олександр та дружина Лілія.
Сергій Цимбал пожертвував своїм життям заради своїх побратимів Дякуємо тобі, Герою! Вічна Тобі пам'ять!





Немає коментарів:

Дописати коментар