середа, 3 листопада 2021 р.

Організація простору сучасної бібліотеки

 29.10 на базі КЗ «Гайворонська міська публічна бібліотека» відбувся семінар-практикум «Бібліотека – простір для відпочинку, творчості і знань», який підготували працівники бібліотеки для дітей з метою залучення дітей до бібліотеки та популяризації книг та читання. В роботі семінару взяла участь вик. обов’язки начальника відділу культури, туризму та культурної спадщини Уляна Римар. Відкрила семінар директор КЗ «Гайворонська міська публічна бібліотека» Вікторія Рейниш.

В програмі семінару:
1. Консультація «Організація простору сучасної бібліотеки» . Доповідач Н. Загарій розповіла , що сучасні бібліотеки це інформаційно-пізнавальні центри дозвілля, в яких для читачів створюється комфортне середовище для читання, відпочинку, ігор, навчання.
2. Поради фахівця «Бібліотека і освіта: грані співпраці». Бібліотекар дитячої бібліотеки Панченко Г. розповіла про тісну співпрацю бібліотек громади із школами та закладами дошкільної освіти. Поділилась досвідом роботи по проведенню заходів на допомогу вивченню шкільної програми та задоволення потреб читачів-дітей.
3. Година взаємних порад «Організація змістовного дозвілля користувачів-дітей» . Олена Романова, бібліотекар узагальнила досвід бібліотек-філій для організації змістовного дозвілля дітей.
4. Урок фахівця «Виявлення та формування творчих здібностей дітей: бібліотечна складова». Хмарук Т. звернула увагу присутніх на роботу з обдарованими дітьми: організація виставок, мистецьких вернісажів, застосування нових інноваційних форм роботи з творчо обдарованими дітьми.
5. На завершення семінару фахівцями дитячої книгозбірні проведено майстер-клас «Виготовлення ляльки-мотанки з кленового листя».
Підсумок семінару зробила методист КЗ "Гайворонська міська публічна бібліотека" Валентина Яровенко.













Немає коментарів:

Дописати коментар